În căutarea bucăţilor de suflet. REGĂSIREA

Aminteşte-ţi de câte ori ai făcut ceva care “trebuie” şi mai ales de ce. Aminteşte-ţi ori de câte ori ai făcut ceva ( chiar şi atunci când ai luat o decizie!) de ce a urmat şi de efecte.
Aminteşte-ţi de câte ori ai “auzit” ceva din interior, o voce care îţi şoptea ceva şi ai ignorat mesajul.
“Vocea” se străduia să-ţi amintească de tine, de cine eşti, de cum eşti, de tot adevărul tău interior. Ignorând-o… E ca şi cum ai ignora semnalele vizuale sau sonore de la o maşină. Ele te avertizează că ceva e în neregulă iar dacă le ignori mai mult timp, în curând toată maşina se va strica. De ce? Pentru că şi făcutul de nimic este o decizie!
În tot acest timp, ce se întâmplă cu tine, cu emoţiile tale, cu ceea ce simţi, inclusiv cu adevărurile tale? Pentru că ceva, totuşi, se întâmplă ŞI cu ele! Intră într-un fel de “hibernare”. “Îngheaţă”, “amorţesc”. Toată energia lor, în loc să fie folosită unde e nevoie, când e nevoie, se îndreaptă către creier, mai exact către raţiune. E ca şi cum ar trăi doar o parte din tine. E ca şi cum ai trăi doar pe jumătate.

Atunci când spui adevărul, povestea rămâne aceeaşi, indiferent de câte ori o spui. Pentru că doar poveştile care conţin minciuni se schimbă.

Deci… Ce se poate face? Cum să le trezeşti din nou “la viaţă”, să te trezeşti din nou, să te aduni şi să-ţi aduni bucăţile din tine? Dacă vrei!
1. REDU LA MINIM ZGOMOTUL DIN MINTEA TA ŞI DIN AFARA TA.
Retrage-te în solitudine. Sau caută pe net “cum să înveţi să meditezi”. Cel mai important lucru este să-ţi faci timp să stai de vorbă ŞI CU TINE. Să fii sincer, cât se poate de sincer cu tine! Ce mentalităţi şi credinţe s-au dovedit a fi potrivite pentru tine, ce mentalităţi şi credinţe s-au dovedit a-ţi fi utile şi care, dimpotrivă, ţi-au dăunat?
2. FORMULEAZĂ-ŢI ÎN CUVINTE ADEVĂRURILE TALE.
Odată cu ele, unele mentalităţi/credinţe rămân, altele se schimbă. ŞI SPUNE-LE. Pentru că sunt (şi) ale tale, te reprezintă.
În plus, te scuteşte de efortul inutil pe care l-ai consuma susţinând în continuare o minciună… 😉
Monica Stănescu, 24 oct 2020
(va urma)
****************
S-ar putea să te intereseze şi:
Rătăcirea
Adevărul interior
****************
sursă imagine: popsugar.co.uk

One thought on “În căutarea bucăţilor de suflet. REGĂSIREA”

Leave a comment